10-jarig bestaan Montessorischool Venray

26-08-2019
In september 2009 startte de montessorischool in Venray. Met 18 leerlingen werden twee schoolwoningen aan de Sleutelbloem in gebruik genomen.
Schooljaar 2009/2010 was daarmee het eerste schooljaar van Montessorischool Venray.
In januari 2019 is de school verhuisd naar de Boterbloem. Inmiddels is schooljaar 2019/2020 van start, het tiende jaar voor de montessorischool.Met ruim 160 leerlingen verdeeld over 7 groepen is dit schooljaar gestart. Groeide de school vorig schooljaar van 4 naar 6 groepen, ook dit schooljaar groeit de school met ruim 20%! 

Met de opening van de montessoribaby- en peutergroep door Korein Kinderplein, biedt het montessoricentrum dat de school samen met Korein vormt, opvoeding en onderwijs aan kinderen van 0 t/m 13 jaar. 

Met de dagopvang (0-4 jaar), peuterwerk (2-4 jaar) en buitenschoolse opvang (4-13 jaar) wordt een doorgaande lijn gevormd met school. 

Natuurlijk staan  we ook samen met onze leerlingen stil bij dit heuglijke feit. De week van 26 augustus hebben we gebombardeerd tot feestweek. Elke dag staat er een (korte) feestelijke activiteit op het programma, passend binnen de zogenaamde 'Gouden Weken', de eerste weken van het schooljaar die zo belangrijk zijn voor de groepsvorming.
  • Op maandag en dinsdag werken alle leerlingen aan een gezamenlijk kunstproject dat onder begeleiding van Bianca Ambrosius van kunstatelier Bliss wordt vervaardigd. Dit kunstwerk zal het schoolplein gaan opfleuren. 
  • Op woensdag zal er een schoolfoto gemaakt worden en op donderdag wordt de overblijf-lunch vervangen door een schoolpicknick. 
  • Op vrijdag zal de feestweek passend afgesloten worden. 
Ter gelegenheid van dit jubileum ontvangen alle leerlingen een passend prentenboek: 'Help mij het zelf te doen'. In dit boekje wordt - op rijm-  uitgelegd wat Montessorionderwijs is. 

Met vriendelijke groet, 

Petra Janssen